Thursday, November 20, 2008

Lawak Programmer :-)


Ini adalah contoh daripada seorang hamba Allah yang mengadu mengenai hubungan dia dan si suami, seorang programmer setiap hari..


Suami: (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."


Isteri: Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami: Bad command or filename.

Isteri: Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!


Suami: Errorneous syntax. Abort?

Isteri: Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?


Suami: Variable not found...

Isteri: Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.


Suami: Sharing Violation. Access denied...

Isteri: Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.


Suami: Too many parameters...

Isteri: Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.


Suami: Data type mismatch.

Isteri: Abang nih memang betul-betul tak berguna la.


Suami: It's by Default.

Isteri: Macamana pula dengan gaji abang?


Suami: File in use ... Try later.

Isteri: Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai isteri?


Suami: Unknown Virus.

***********************************************************************

Sumber: Email dari kawan...




12 comments:

.:sanDORA:. said...

hehe!! unknown virus.. cian dia..

shaxx said...

yappeda... hahah!

E said...

kahkahakahaha

sufian said...

pesanan penaja: sayangilah isteri anda ..hehe

oktant said...

ish..ish..kesian isteri programmer nih.
huhuhu....

etomyam said...

he he he, best lawak nih

akmar said...

heee ..sgt lucu sekali!..wahaha...mmg ade ke menda cmni berlaku eyh??

sufian said...

akmar - tak pasti, tapi yg pasti, kawan aku yg keje programmer memang selalu balik lambat..hehe

Faiz said...

Salam...

lawak jgak yer 'lawak programmer' nih...

izinkan ana copy artikel lawak ni, & ana akan ltak backlink (refer) blog anta...

sufian said...

faiz - silakan..

TyCo86 said...

hehehe..lucu plak

sufian said...

tyco86 - memang lucu, tapi jangan amalkan..hehe

Post a Comment