Friday, May 22, 2009

Option Adsense Baru Untuk Blogspot


Mungkin ramai yang dah tahu bahawa blogspot telah menambah adsense setting bagi memudahkan kita setting adsense untuk blog. Saya baru sahaja perasan mengenai option adsense ini ... :-)

Dengan adanya option ini, setting adsense adalah lebih mudah. Tambahan pula kita boleh memilih ads pada sidebar atau below post hanya dengan satu klik sahaja. Kalau sebelum ini, terpaksa copy script code adsense...

Bagi saya yang menggunakan bahasa melayu sebagai bahasa di dalam blog ini dah mula berbelah bagi samada hendak teruskan menulis di dalam bahasa melayu atau english.. memanglah income bukan tujuan utama untuk berblog, tetapi sekarang adalah peluang income pada adsense ini. Hemm... my english is bad. But i can learn, maybe i can improve my english by doing english blog..who knows.. :-)

I think that is good if i give a try first.. to all my fellow visitors.. do not hesitate to correct me if i am wrong..

thanks

- nobody perfect-




8 comments:

e said...

ape2 pon ok pian..janji paham

Mohd Nasri Md. Nasir said...

blog sy dlm bahasa melayu..
tp bleh diapprove oleh google..
wlaupun sy ltk language english..
try la dlu..mne tau leh approve gk ke..

zai said...

snang nak approved google adsense..
sye dulu camtu gak,x aproved..bile da tau care2nye..lulus gak akhrnye..kene tau teknik2nye..

TyCo86 said...

Halu bro?!thanks for your comment..nie 1 hal bro gua pun bad english tpi bole la fhm.. Nak research jgk nie amcm nk approve google adsense nie w/pun blog dlm bhasa kita.. =)

papabear said...

malangnya blogspot saya dah kena gam ngan google...

sufian said...

e - thanks for ur support

mohd nasri - dah try, tapi tak ok..

zai - yup, try and error

tyco86 - canteekk..dah tau nanti bagitau k :)

papabear - wahh..rugi betul le kalu otai blogger kena gam..cuba la email support center balik..mana tau boleh ok semula

Rfq said...

yup..tak dinafikan. kalo nak pandai dalam satu2 perkara tu, nak kena amal selalu. dlm hal ni, kena kerap menulis dalam BI, kalo nak fasih dlm bahasa tersebut. hmm

- practice always makes perfect -

sufian said...

one of my dreams is to familiar with other languages..included programming languages :)

Post a Comment